J. Walschaerts Podo-Orthesie - W. Porthe sprl


Walking fitness
Goed voor het lopen
Gesterkt door de wandeling, aktief tegen osteoporose!
Ontwikkeld vanuit de zorg voor de voet…
Door specialisten in de bewegingsanalyse en in de dynamiek van de voet bij wedstrijden, stappen en « walking fitness »
Walking fitness
WALKTEC
Walking fitness
Walking fitness
 

Het lopen, walking fitness


Preventief stappen

Stappen is een gezonde activiteit en een aangenaam tijdverdrijf. Met een minimum aan belasting van de verschillende lichaamsdelen heeft “het stappen” een gunstig effect op de ganse bloedsomloop en verbetert tevens het algemene lichamelijke welzijn.

Als gevolg hiervan leidt het stappen ook tot verlichting van bepaalde pijnen in de benen en van sommige pathologieen van de benen (b.v. osteoporose).

Biomechanische analyses

Computerondersteunde biomechanische analyse en research van de beweging biedt de mogelijkheid om een nauwkeurig en getrouw beeld van de verplaatsing van de patiënt te verkrijgen. De pathologieen van de uiteinden van de onderste ledematen en van de rug kunnen op deze manier gemakkelijker worden gelokaliseerd.

Dit is meer specifiek het geval voor patiënten lijdend aan osteoporose, reuma, of sportmensen met problemen aan de ligamenten van de achillespees, de knieën enz..

Voor hen die veel lopen of intensief sport beoefenen biedt deze analyse de mogelijkheid om zich te wapenen tegen diverse kwalen en kwetsuren.

Bij middel van een speciale software kunnen de diverse hoeken van het lichaam van de patiënt worden opgemeten en vergeleken met de standaardwaarden.

Deze resultaten en de analyse zelf dienen voor de opvolging van de therapie door de behandelende geneesheer of therapeut. De hieruit resulterende biomechanische gegevens (database) laten de vervaardiging van de inlegzool toe.


Studie en vergelijking van de resultaten van de drukmetingen op de voet

Dankzij de inlegzool en een neutrale schoen kan de dynamische analyse van de verdeling van de voetzooldrukken (Pedografie) verwezenlijkt worden. Met het elektronisch opmeten van de drukken in de voetzool passen wij een moderne technologie voor de analyse en de diagnostiek van de problemen van de voet toe.

Door deze resultaten kunnen de drukmetingen van de voet worden toegewezen en leiden ze tot een meer efficiënte therapiemethode:
De drukken op de voetzool worden in de schoen zelf gemeten, zowel vóór als na de vervaardiging van de inlegzool. Analyse van de resultaten, evaluatie in samenwerking met de andere therapeuten. Deze metingen in de schoen zelf leiden tot een vermindering van hyper-drukpunten.

5, Théophile Vander Elststraat  -  B-1170 Brussel  (Watermaal-Bosvoorde)  -  www.semelles.be
Tel. : +32 (0)2 6727921 Fax : +32 (0)2 6757223  -  j.walschaerts@wporthe.be
RIZIV N°: 1.6.25600.50.200

® IETEC- GERMANY - © V.Nl.W.PORTHE 5 Th.Vander Elststraat 1170 Brussel