J. Walschaerts Podo-Orthesie - W. Porthe sprl

Prises de mesures de qualité Analyse des pressions
Etude dynamique des pressions du pied, mesure électronique au moyen d'une semelle embarquée
Prises de mesures 2D Prises de mesures 3D
Prises de mesures de qualité
Usinage assisté par ordinateur Contrôle de qualité
Conception et fabrication individuelle en CAD/CAM des semelles de soin adaptées
Semelles individuelles et chaussures adaptées Semelles individuelles et chaussures adaptées

Semelle diabétique

Een betere levenskwaliteit voor de diabetespatient


"DIABETEC – een pas voorwaarts" is een vernieuwend concept dat vooral werd ontwikkeld voor de gezondheidszorgen van diabetespatienten. Het biedt de patient verschillende prophylaxe- en therapiemogelijkheden voor diverse voetletsels. De problemen die de dokters en de orthopedische schoenmakers tot op heden tegenkomen bieden hun onvoldoende doeltreffendheid en controle.

Het DIABETEC inlegzolenconcept biedt een behandelingsmethode voor de patiënt door een specifieke behandeling op biomechanische basis waarbij de druk op de voetzolen wordt geëvalueerd en een verhoogde soepelheid wordt bereikt in de diverse hyper-drukzones van de voetzool, waardoor alle functiestoringen van de voeten worden gereduceerd. De evolutie van de ziekte en de aanpassing van de orthese worden zeer goed opgevolgd.

Dit DIABETEC concept in constante evolutie is de weerslag van verschillende jaren van samenwerking en voortdurend onderzoek door professor Baumann van het instituut voor biomechanica DSHS in Keulen en diverse hospitaalteams

Het Diabetec concept wordt bepaald door drie stadia :

  1. 1) Analyse van de dynamische drukken in de voetzolen.
  2. 2) CAD/CAM ondersteunde individuele vervaardiging in schuimstof en wetenschappelijk geteste materialen.
  3. 3) Kwaliteitsmanagement volgens DIN en ISO9001 en conform met de wettelijke regeling over medische artikelen et 46001.

De uit “zacht schuim” vervaardigde afzonderlijke DIABETEC inlegzolen passen zich even goed aan in confectieschoenen voor diabetespatienten als in op maat gemaakte schoenen


ABD - www.piediab.org

Diabetec - www.diabetec.de

Click here for more info